CHECKOUT - THOMAS KRISTIANSEN

tk 1Switch heelflip - Foto: Adrian Borge

Thomas Kristiansen aka TK er et godt og velkjent navn innen den stadig voksende skatescenen i Fredrikstad. Besøker du skatehallen i byen og får øye på en middels høy kar som varmer opp med switchflips eller switch bigspins over pyramiden, ja da har du truffet på TK.

Hei TK, hva skjer a?
Akkurat nå for tiden gjør jeg ikke så mye annet enn å skate, spille og henge ut med boysa mine. Venter på at vinter sesongen skal starte ordentlig, slik at jeg får lært meg fs360 på snowboard. 

Du popper jo de drøyeste fs360s på skate, det kan da ikke akkurat være så vanskelig for deg å sette dette på snow? 
Jeg har prøvd på det en del. Jeg synes faktisk det er vanskeligere å gjøre fs360 på snow enn på skate. På skateboard ligger trikset mest i hoftene, mens på snowboard ligger det i skuldrene. 

Hvordan er det å være skater i Frexta? 
I Fredrikstad er vi alle en sammensveiset gjeng som møtes ute på streetn eller i skatehallen. Her spiller alder ingen rolle, heller ikke nivå. Hvor mange skatere det er i byen vet jeg ikke, men at det har blitt en god del er helt sikkert. Vi har både utepark, innehall, skateshop og skatemedia. Med andre ord så er alt lagt godt til rette for skating her i byen.

tk 2Frontside shifty kickflip - Foto: Adrian Borge

Hva og hvor liker du best å skate?
Trapper har alltid vært det jeg liker best å skate, men i den siste tiden har det også blitt endel curbs. Min favorittby å skate i er uten tvil Barcelona. Den råeste spotten der er nok Macba. Macba med sine curbs og trapper, og med litt sol så er denne spotten en opplevelse i seg selv. 

Hvordan er det å være på skatetur i Barca? 
Å reise til Barcelona for å skate er like morsomt og minnerikt hver eneste gang. Pleier å reise der en til to ganger i året. Blir ofte med litt forskjellige skatere fra tur til tur. Både de fra Fredrikstad og de jeg gikk på skateskole med i Malmö. Skater på alt fra de vanlige spotsa man ser på film, til de litt mer ukjente og skjulte ghettospots. Var foreksempel en tur innom en DIY park i Badalona som ligger litt utenfor Barcelona. Husker at Ole P.Nilsen gjorde en fs bluntslide ut en drop-ledge som fikk Wade Desarmo til å bli stoked. 

Du gikk jo på skateskolen i Malmø, hvordan var det? 
Bryggeriets Gymnasium var en utrolig kul og spennende opplevelse. Jeg gikk sammen med blant annet Petter Wang, Georg Stenersen, Jonas Jortveit, Gard Hvaara, Sander Kvalvåg og Tormod Tønnesen. Når vi først er inne på temaet Malmö, så må jeg nevne hardflip'en og fs heel'en Georg gjør på Värnhem gapet i Stället 3. Det gapet ser kanskje ikke så ille ut på film, men det er virkelig insane å gjøre noe på det. Petter Wang gjorde Ss flip samme ned samme spot.

Fredrikstad har jo en fresh betongpark, har det blitt noe skating på deg her? 
Den første sommeren vi fikk betongparken på Steffensjordet, så var vi der omtrent hver eneste dag fra morgen til kveld. Selv om vi hadde planer om å skate street, så endte vi alltid opp med å henge i parken hele dagen. Det har skjedd mye sprøtt her også. Var vitne til at en liten gutt slamma og slo ut en tann, og en kompis av meg fikk en scooter i nøttene. Har også vært vitne til ufattelig mange forskjellige triks opp det lille eurogap'et. Gap'et er sikkert Fredrikstads mest skatede spot i 2016, haha. 

Fortell litt om hallparten du har jobbet med til våre lesere her på Skateboarder. 
Får krysse fingrene for at de som ser den syns det er en banger, selv er jeg veldig fornøyd med resultatet. Jeg har prøvd å legge mer vekt på å ikke bare kaste meg ut trapper og andre store ting. Har prøvd å få filmet litt mer curb enn tidligere. Det blir ihvertfall litt mer rails og buer og manny triks denne gangen. 

Vi har akkurat sett parten og den ble en banger!  
Så bra at dere likte den!!!

tk 3Ollie - Foto: Adrian Borge


Du skater for det meste street, men hva med bowl eller vert?

Ja jeg liker nok best å skate street, men det blir gjerne litt tid til miniramp og bowl også. Prøvde meg litt på verten i perioden jeg bodde i Sverige, men turte aldri å gå ordentlig inn for det. Dro ihvertfall en fakie melon. Hadde vært fett om Fredrikstad fikk vert. 

Ellers da, har du noen planer for fremtiden? 
Har ingen spesifikke planer for fremtiden, men har alltid ønsket å reise til USA for å skate. Kanskje jeg skal gjøre det!?!  

Last words, shout out... 
Vil gi en big s/o til alle gutta som jeg var med under tiden i Sverige. Takke for alle jeg har vært på turer med til barcelona. Big thanks til Simen for filming og redigering og Adrian Borge for bilder. Også må jeg gi en s/o til Pål Alfredsen for at han alltid holder meg stoked når vi shredder sammen både skate og snowboard:)


*Parten til Thomas Kristiansen kommer snart, så følg med.

Ja, vi Liker!