INTERVJU MED MARTIN STRØM

martinfilmerFoto: Vi Duc Truong


Hei Martin! Gratulerer så mye med vellykket premiere på Daze! Om dagen er du en av Norges ivrigste filmere, hvordan ble du så opptatt av å filme skating?

Yo! Tusen takk for det! Det startet med at jeg skatet mye den lokale skateparken, Rud. Der ble jeg kjent med Marcus Vik, Aleksander Østreng, Mads Harlem og Hans Erik Lysaker. Jeg hadde lenge drømt om å lage en skatefilm, og når de guttene var stoka på å være med, så lagde vi Bærumsbanden. Etter den filmen, har det å filme skating vært det eneste jeg vært keen på å gjøre i mange år!

Så kult! Er du noe god på brettet selv?
Hehe, vil vel ikke si at jeg er så alt for god på brettet selv, men kan noen gode no comply variasjoner.

Hehe, er fett det! Hvor kommer navnet DAZE fra?
Vi måtte ha et navn så fort som mulig, når Ride Channel skulle poste April editen. Jeg satt på spotify og lette etter musikk til filmen så digget jeg en sang som het et eller annet med Daze. Jeg sendte den til de andre, så var det en som foreslo at vi kaller oss for Daze og sånn ble det.

martinstrømerbestpåfilm.thumbRått
! Du har jo skiftet litt mellom å filme med vx og HD kamera, hva liker du best og hvorfor?
Ja, det er gøy å bytte på det litt. Jeg liker jo vx best, men HD er ikke så verst det heller. Om man bare har et bra setup. Det er litt vanskeligere å få ting til å se kult ut i HD, så det er jo ekstra gøy når man får det til. Nå har jeg fått fikset vxen min igjen, så da blir standard definisjon fremover.

Så det blir enda mer filming fremover?
Det blir fortsatt mye filming ja. Vet ikke helt hva enda, men det kommer noe før vinteren ihvertfall.

Det virker jo ut som du filmer hver eneste dag? Tjener du penge på det, eller har du en jobb på siden?
Jeg tjener ikke penger på filmingen. Jeg jobber faktisk som trampolinetrener to kvelder i uken, haha.

Åja! Det må jo være litt gøy! Hører rykter om at du er ganske pro på ski også, ikke bare filming? Fått noe tid til det i sommer?
Hehe! Jeg har kjørt ski i 8 år, så jeg kan et par knep. Var en tur på Fonna i juni, det var helt rått! Fikk lært meg Smith grind faktisk, eller ihvertfall så nærme man kan komme på ski da, hehe!

Så morsomt! Når skal Daze-crewet ut å reise? Får vi se noe Daze i Barca denne vinteren?
Det blir nok bare gode gamle Oslo. Vi kommer nok til å reise litt mer rundt neste år. Filme i nye byer og land. Det begynner å bli ganske vanskelig å gjøre NBDs i Oslo nå, hehe!Hvordan blir det neste år for deg? Blir det nytt år med bare filming?
Sånn det ser ut nå, så blir det nytt år med filming! Får jo veldig mersmak når man får god feedback på det man lager.

Helt rått! Vi gleder oss til å sjekke ut flere edits fra deg! Takk for praten!

Ja, vi Liker!