Intervju med Jocke Olsson

 

Jocke Olsson er han som du ser nærmere skyene enn i rampen, hvor du ut i fra hans utseende unnskylder deg selv med at han er jo i tjue-årene og har følgelig derfor slik god fysikk og sprett.

Med en merittliste så lang som dagen er nok Jocke ei en unggutt eller ny i gamet. Du finner navnet hans under flere invitationals i rampe-verden, og ser han side om side med andre pros og kjente. I tillegg til å være en særdeles dyktig og teknisk god skater, er han også utrolig imøtekommende og positiv.

Nå som Vert-NM er like rundt hjørnet tok vi derfor fatt i den dyktigste duden vi fant i vertrampen i Norge. Spørsmålet er vel om dette er en reell konkurrent for de andre gutta under helgens norgesmesterskap?

intervju jocke2Jocke i en høy backside air - Foto: Arne Jørgen Enggrav

intervju jocke3Navn: Jocke Olsson.
Alder: 44 år.
År på brett: 30 år.
Bosted: Har for øyeblikket bosted i Stockholm og er svensk, men flytter til Norge ganske snart.
Sponsorer: Moonshine skateboards.
Brettmodeller: Fikk sin første promodel rundt 1993 på Deathbox (tidligere Flip Skateboards). Får sin andre promodel i år, på Moonshine skateboards.

Hvordan har det seg at du som er svensk velger å skate så mye i akkurat Norge?
Har veldig mange gode kompiser her, i tillegg til at det er gode treningsmuligheter og gode vert ramps i Norge. I Sverige har vi en del gode innehaller med vertramper, men skal man skate vert ute så synes jeg Norge har mest å by på. Verten i Tjøme er helt fantastisk. Det de har fått til der er utrolig kult.  

Beste stedet du har skatet?
Synes Woodward West hadde mye bra, og for ikke å snakke om Sandro Dias verten i Sao Paulo. Men den ultimate verten jeg har skatet er nok den portable G-rampen (flyttbar rampe som man blant annet bruker under X Games).

Du skater jo det man regner som de største ramper i verden, har du roen på megaramps med megajumps?
Ja, har faktisk skatet megas en del. Siste tricks jeg landet over en megajump var under X Games i 2012, det var en backflip.

intervju jocke1Jocke Olsson med 540 - Foto: Arne Jørgen Enggrav

Favoritt trick?
Synes backside 540s og kickflip indies er artige triks å gjøre. Liker godt alle triks der brettet flipper. Føler det litt som en en-armet bandit maskin (slot-machine), brettet spinner, ut med armen og dra det til seg.

Driver du med noen andre aktiviteter utenom skating?
Ja det gjør jeg. Når man skater mye, så får bena mye trening mens overkroppen mindre. Tar derfor daglig situps og armhevninger for å jevne ut dette.

Et trick du jobber med for tiden?
Etter mange år siden sist, så har jeg tatt opp igjen forsøk på å lande 900. Vil virkelig ha den. Venter på den rette dag og session så skal den nok settes.

Skatere du blir inspirert av?
Blir inspirert av stort sett alle, men kan nevne spesielt Moto Shibata, Clay Kreiner og Lincoln Ueda.

intervju jocke4Jocke Olsson på den gigantiske verten i Tjøme - Foto: Skateboarder

Tre topp pall-plasseringer du er mest fornøyd med?
Er veldig fornøyd med pall-plasseringene i Eurochamp99, Boardmasters03, WM10 og 6.plass i Melbourne WorldCup. For ikke å snakke om VertAttack i år.

Det nærmer seg norgesmesterskapet i vertramp, hvilke skatere ser du for deg på pallen?
Det må være Espen Røed, Jon Pedersen, Mats Hatlem og Martin Haavde. Om Adil Dyani hadde vært med så hadde han nok også vært aktuell på pallen.

Har du noen fremtidige prosjekter på gang?
Ja, jeg filmer til full part som skal slippes rundt 2017. Planlegger tur til USA for å få filmet ferdig parten tidlig neste år.

Til slutt, er det noen støttende personer du har møtt på underveis som du ønsker å takke?
Vil selvfølgelig takke alle mine sponsorer, Carl Benny, Jan-Thomas, PBjørn og alle andre som jeg møter under en session og skater med. Takker også Skateboarder for intervjuet.


X Games 2012 - Backflip: 


X Games 2012 - GoPro: 


Ja, vi Liker! 


Opprettet: 2 years 10 months ago av Jocke Olsson #2297
Jocke Olsson's Avatar
He is just a big asshole, drugging girls, rape and brutal beating them up.. Hope he get locked up in jail soon. Fuck him! And all other who is supporting this mans and his behavior
Opprettet: 2 years 10 months ago av Hamsa #2298
Hamsa's Avatar
Yeah! He even went to jail for it a long time ago! That dude is an asshole what he did to all the girls!
Opprettet: 2 years 10 months ago av Tobbe #2299
Tobbe's Avatar
Embarrassing they dont check his history, not a really good role model for kids out there! This lowlife wife beater should go hide somewhere
Opprettet: 2 years 7 months ago av Tobbe #2570
Tobbe's Avatar
This dude is just a poor ass wifebeater!