Checkout - Ole Johan Edvartsen


checkout olejohanedvartsen 1
Indy transfer - Foto Simen Rogstad

Norgesmesterskapet i skateboard nærmer seg og flere unge talenter popper opp i takt med nye skateparks og et positivt inkulderende miljø. Østfold-skateren Ole Johan Edvartsen er et slik talent som du ganske fort legger merke til. Foruten at han er en særdeles hyggelig og grei ungdom, skater han både målrettet og intensivt med en trickbag og høyde som en senior.

Navn:
Ole Johan Edvartsen. 
Alder: 15 år. 
Bosted: Bor på en liten plass kalt Ørmen mellom Fredrikstad og Råde. 

Hvorfor begynte du å skate?
Bakgrunnen for at jeg begynte å skate var min 6-års bursdag hvor jeg fikk et skateboard i gave av en kompis. Dette var kjøpt på lekebutikken. Brettet ble mye brukt en stund før andre interesser med tiden tok over. Det var først i 2013 at jeg ble skikkelig hekta og oppslukt av skatingen igjen. Dette takket være en ny bestevenn som dro meg med ut i igjen på brettet. Da kunne jeg i grunn bare popshuvit og kickflip, men plukket opp nye triks nokså fort. 

Du fikk jo en ganske bra plassering i fjorårets NM, og har observert hardbarka skating på deg før årets norgesmesterskap. Hvilke forventninger har du til årets NM og skateparken i Stavanger?
Jo takk! Jeg har høye forventninger til årets NM og tror at det kommer til å bli kjempefett! Gleder meg veldig til å sjekke ut Stavanger-parken. Har sett forskjellige bilder derfra og synes den ser helt rå ut. Burde vel nesten ta en tur før NM og kjøre litt der. 

checkout olejohanedvartsen 3
Kickflip - Foto Simen Rogstad

Hvilke internasjonale skatere inspirerer deg?
Den skateren som inspirerer meg aller mest er Chris Joslin. Han skater helt rått på gaps og stairs. Veldig inspirerende å se hva han kan få til!

Har du et triks som du er skikkelig stoked på å klare?
Jeg har litt forskjellige triks jeg er stoka på egentlig, hvor to av de er i hall-parten min. Det er Switch 360 Flip og Fakie Late Backfoot Kickflip ned en 5-trapp. Har ellers litt street fotty som jeg er stoka på. Dette kommer i en streetpart om en god stund.

Vi hører rykter om at du holder på å bygge en micropark hjemme hos deg selv. Og ryktene sier også at du bor på en flott bondegård. Fortell litt om livet på gården og prosjektene hjemme.
Jo hjemme er jeg en litt annen fyr, gjerne med gul arbeidsbukse og forskjellige prosjekter. Driver stort sett med oppussing av mopeder eller hjelper til med vedlikehold og arbeid. Ellers er det som oftest skating som står i hodet fra morgen til kveld. Og som ryktene sier holder jeg for øyeblikket på med å gjøre en gammel kornbinge (rom hvor korn ligger til tørke) om til en micro hall! Det skal være plass til en liten A-Frame, lang curb, rail og buer på hver side. Så om regnet slår inn kan jeg bare skate hjemme.

checkout olejohanedvartsen 2
Tailslapping the bowl - Foto Simen Rogstad 

Har ellers lagt merke til at du er en allsidig kjører og skater både store ting, samtidig som du har tekniske ferdigheter på mindre obstacles. Kommer vi til å se deg flygende i den nye vertrampen som skal bygges i Fredrikstad?
Jeg er ganske gira på å teste verten når den kommer, men tror ikke jeg kommer til å bli vert typen. Men hvem vet? Haha!

Hvilken skatespot er den kuleste du har skatet?
Jeg har ikke reist på så mange skatespots, men jeg var på Wild-Card kvaliken for noen uker siden og Frognerparken var dope! Ser for meg at det blir mange turer dit i sommer.

checkout olejohanedvartsen 4
Mindful - Foto Sigrid Edvartsen

Hvor ser du deg selv 10 år frem i tid?
10 år frem i tid er jeg 25 år og mest sannsynlig på brettet. Slik det ser ut nå kommer jeg nok ikke til å legge skating bak meg med det første. Jeg tror at så lenge jeg har kompiser å skate med, kommer ingen andre interesser til å bytte plass med skatingen.

Noen siste ord eller noen du ønsker å gi en liten takk til?
Jo, da må jeg bare få takke TheDrop.no og Gracious Skateboards for at de gjør det enklere for meg å henge med i skatingen! Takker Simen Rogstad for filming og kule bilder. Og selvfølgelig mamma og pappa som kjører langt og kort for at jeg skal få skate rundt om kring. Takk for intervjuet!


Se video med Ole Johan Edvartsen i Fredrikstad skatepark: 


Opprettet: 3 years 1 week ago av JimmiXS #1893
Opprettet: 2 years 2 months ago av JimmiXzSq #3042